לפתרון מניעת מעבר רעש בין חדרים או חללים יש להוסיף אלמנטים סופגי ובולעי רעש על הקירות המשותפים ולהוסיף אלמנטים אקוסטיים חוסמי רעש על פתחים פוטנציאלים (חלונות אקוסטיים, גליוטינות ואטמים בדלתות ועוד) בנוסף, במידה וקיים מקור רעש טורדני, מומלץ לנתק את מקור הרעש מהרצפה או מהתקרה ע"י שימוש בבולמי זעזועים משתיקי קול וכיו"ב.
שאלות תשובות
- ראשי
- >>
- שאלות תשובות
הדהוד מתמשך גורם לפגיעה באיכות הצליל ובמובנות הדיבור, ומעלה את מפלס הרעש. ההדהוד נגרם כתוצאה מגלי קול הפוגעים בעצמים קשים כמו קירות רגילים, זכוכית וכיו"ב וחוזרים בעוצמה גדולה יותר . כדי למנוע הדהוד יש להשתמש באלמנטים אקוסטיים בולעים וסופגים רעש כדי להקטין את החזרי הקול ובכך מורידים את רמת הרעש.
בשונה מאקוסטיקה פנימית (המעלה את איכויות הצלילים ומחדדת את חווית השמיעה), הפתרונות ביצירת חדר שקט הם במניעה של כניסת רעשים חיצוניים דרך קירות, תקרות ומפתחים. ניתן ליישום על ידי זכוכית כפולה בחלונות, גליוטינה ואטמים לדלתות ספוגים ועוד.
קיימים פתרונות בליעת וספיגת רעש שמטרתם למנוע הדהוד בחדר אולם אינם מונעים מעבר רעש החוצה. דוגמא לפתרונות בולעי רעש: סופגי רעש, וילונות ובדים אקוסטיים וכיו"ב. ישנם פתרונות המונעים מעבר רעש כלומר המביאים לבידוד
אקוסטי וחוסמים מעבר רעש בין חללים , בין החוץ פנימה ומהפנים החוצה. דוגמאות לפתרונות אלו למשל דלתות וחלונות אקוסטיים, קירות אקוסטיים חיצונים ופנימיים ובולמי זעזועים.
בבניינים ודירות משותפות רעש הולם נוצר כתוצאה מפגיעת גוף ברצפה בדירה העליונה וכתוצאה מכך יצירת רעש בדירה התחתונה. פגיעת גוף ברצפה יכולה להיגרם על ידי צעדים, הזזת רהיטים, מוזיקה וכיו"ב. רעש הולם הנו גורם מטריד ומתסכל הפוגע ביצירת סביבה נוחה ונעימה. כדי למנוע מעברי רעש בין אלמנטים בבניין יש לגרום לניתוק בין הרצפה של הדירה העליונה ו /או לתקרה של התקרה התחתונה באמצעות אריחים המונעים ויברציות ופתרונות הנותנים בידוד אקוסטי של בליעה וספיגה של רעש.
הפחתת רעש חיצוני מצנרת שפכים היא מניעת כניסת רעשים חיצוניים על ידי יריעה ייעודית.
כן! אריחים בולמי רעש.
לגלי הקול תכונה לעבור דרך חומרים מוליכים כגון קירות, תקרות , דלתות, חלונות וכיו"ב. על מנת לבודד ולמנוע מעבר רעשים יש להשתמש באלמנטים סופגים ובולעים רעשים בנוסף מומלץ לתת פתרון לבעיית ההדהוד שעלולה להיווצר בחדר מוזיקה כתוצאה מהחזרי קול כמו לוכדי באסים ודומיהם.
כדי לבודד רעש דהיינו למנוע מעבר רעש בין חללים יש לאפיין את המקומות שגלי הקול יכולים לעבור דרכם (פתחים של דלתות וחלונות) וליישם בהם אלמנטים אקוסטיים לבליעת הרעש. בנוסף עלולה להיווצר בעיה של החזרי קול דהיינו הדהוד. על מנת למנוע הדהוד יש להשתמש בפתרונות בעלי מקדמי בליעה וספיגה שתפקידם למנוע את החזרי הקול.
לגלי הקול תכונה של מעבר דרך גופים מוליכים כמו קירות , תקרות, דלתות וכיו"ב ובכך "תורמים" להעלאת מפלס הרעש . כדי למנוע מעבר קול ומעבר רעש בין החדרים יש לחבר אלמנטים בולעי רעש חזקים ומומלץ להוסיף אקוסטיקה לחלונות ולדלתות.
כן! ניתן לשדרג כל דלת קיימת לדלת אקוסטית ע"י הוספת אלמנטים בולמים וסופגים רעשים ובנוסף להוסיף אטם וגליוטינה לאטימה וחסימה מוחלטת של מעבר ויציאת רעש.
גם אם תשקיעו במערכת הקולנוע המתקדמת ביותר, ללא התייחסות לאקוסטיקה בחלל החדר חווית השמיעה ואיכות הצלילים יהיו מאוד נמוכים ולא איכותיים. המטרה בחדר קולנוע היא גם לחדד את איכויות הצלילים וחוויות השמיעה תוך שמירה על אסתטיות ורמת עיצוב גבוה. כדי למנוע עיוותים בסאונד בכלל וצלילים בפרט וכדי לבטל תופעת הדהוד כתוצאה מרפלקטיביות יש להכניס אלמנטים בולעים וסופגים רעש כספוגי FireFlex, בדים אקוסטיים כחיפויי ריקות, תקרות, לוכדי באסים וכיו"ב. אלמנטים אלו בדגש על אסתטיות ורמת עיצוב גבוהה מחדדים את איכות הצליל וחווית השמיעה ובנוסף מפחיתים את רמת הרעש בחדר ומחוצה לו.
ההתפתחות בדרישות הטכנולוגיות מרחיבה את השימוש בחדרי שרתים ובכך גורמת להעלאת מסת רעש בסביבות העבודה. גורם רעש יכול להפוך למטרד מתסכל הפוגע בפוריות העבודה. כדי למנוע מעבר רעש בין חדרים יש להוסיף אלמנטים אקוסטיים בחדר השרתים של בליעה חזקה וספיגת רעשים ובנוסף לחבר אלמנטים לבידוד אקוסטי החוסמים מעבר גלי קול דרך פתחים קיימים כמו דלת, חלון , מזגנים וכיו"ב.
גלי קול וויברציות החודרים לדירות המגורים מעלית את מפלס הרעש והופכים למטרד מציק ומתסכל. יש לדפן את פיר המעליות ולטפל אקוסטי בחדר המעליות.
סופגי הרעש ניתנים לצביעה בכל גוון נדרש על בסיס מים. ניתן להזמין בגדלים מיוחדים.